Achterhoekse Scharrelei (Reg.nr. NL80052)
Achterhoekse Scharrelei is een bedrijf gevestigd in Doetinchem en levert dagverse Achterhoekse scharreleieren bij u aan de deur. Achterhoekse Scharrelei wil het streekproduct op de kaart zetten en mensen bewust maken van de mogelijkheden die de Achterhoek biedt. Huub Veenes runt het bedrijf vol passie en gaat de hele Achterhoek door om het product te promoten.

Pluimveehouderij Tomesen (Reg.nr. NL80019)
Pluimveehouderij Tomesen is de leverancier van de eieren die Huub Veenes elke dag rondbrengt. De kippen bij Tomesen komen van broederij en opfokbedrijf Ter Heerdt uit Babberich. Op een leeftijd van 17 weken komen de kippen binnen bij Pluimveehouderij Tomesen. In de drie stallen op het terrein van Tomesen wonen in het totaal 120.000 scharrelkippen. Deze kippen leggen samen elke dag ruim 110.000 eieren. Het voer voor alle kippen komt van De Hoop Mengvoeders uit Zelhem, specialist in levering van kippenvoeders. Elke dag dezelfde voeding is belangrijk voor een constante smaak, een prima dooierkleur en eischaalkwaliteit. De kippen bij Tomesen worden constant gecontroleerd op ziekten en salmonella, ook tijdens de legperiode.

Tomesen beschikt over een gecertificeerd eier pakstation
De eieren die ’s nachts en ’s ochtends worden gelegd door de kippen, komen dezelfde dag direct op de sorteermachine terecht. Op deze sorteermachine wordt elk ei gewogen en gecontroleerd op kwaliteit waarna ze worden ingeschaald in verschillende maten. Pluimveehouderij Tomesen levert de maten S, M, L en XL.

Bestellingen
Bedrijven kunnen bij Huub Veenes, Achterhoekse Scharrelei, bestellingen plaatsen.
Alle dagverse Achterhoekse scharreleieren worden zorgvoldig ingeladen in onze bestelauto en op afspraak bij u geleverd.